Zánkaland tankkal, vadászgéppel

É L M É N Y P A R K

2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információk. A Zánkaland haditechnikai park mindennap 10-től 13 óráig és 13.30-tól 18.30-ig várja a vendégeket. Információk: 06-87/568-581. A kalandpark elérhetőségei: www.erdeikalandpalya.hu 06-30/968-5579, [email protected]


Van valami ősi, amolyan vadászösztönös, elemi vonzódás a férfiakban a fegyverek iránt. Ha nem használja, csodálja ezeket a tárgyakat, ha használja, akkor viszont ösztönösen retteg, vagy bátornak érzi magát. Talán ezért tölt el ámulattal minket minden gépezet is, amely vasakat hord, gurul, életveszélyesen száguld, lángcsóvát húz, dübörög és pöffen. Az érzés valóban zsigeri, hiszen már egészen kisgyermekkorban kezdődik. Igen, a fiúk már apró koruktól kezdve lenyűgözve néznek egy lánctalpas harci járművet, és tátva marad a szájuk egy hatalmas vadászgéptől, egy rakétától, egy ágyútól vagy egy tanktól. Sokan próbálják kihasználni ezt az érzést, leharcolt harckocsikat vagy kiszuperált repülőgépeket szállítanak egy elhagyott telekre, hogy a legközelebbi főútra több nyelven kiírhassák: kalandos tankvezetés.
Akik azonban igazán igényes tárlatot kívánnak megtekinteni vagy megmutatni a gyermekeiknek, azok inkább Zánkára látogatnak, ahol a Magyar Honvédség alkalmazottainak vezetésével tekinthetik meg a hadsereg egykor használt földi vagy légi harci járműveit. Az egykori úttörőközpont, ma Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum telkén kiállított gépek már a 71-es útról elcsábítják az utazót, főként ha éppen nincs strandidő, és izgalmas programot kell találni a családnak. A haditechnikai parkot júliusban avatta fel Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki fontosnak nevezte, hogy a gyermekek találkozzanak az életkoruknak megfelelő szinten a honvédelemmel, a honvédség mindennapjaival és hadieszközeivel, hiszen igen égető szükség az utánpótlás.
Bogó Ágnes, a gyermektábor igazgatója pedig a beszédében azt hangsúlyozta, hogy a park a közösségek fejlesztésében is jó célt fog szolgálni. A tárlaton egyebek között megtekinthető a Magyar Honvédség T–72-es harckocsija, Mi–8-as és Mi–24-es harci helikopterei és MiG–21-es vadászgépe is. Aki pedig a látvány mellett egy kis „kiképzésre” is vágyik, az átruccanhat az ifjúsági tábor közeli új kalandpályájára is, ahol természetes környezetben, tíz hektáron több mint száz akadály várja a látogatót. A zárt erdőt kötélen, nyeregben, kapaszkodva, hintázva, csúszkálva járhatják be a vendégek, és akár éjjel is játszhatnak a parkban, teljes sötétségben az éjjeli erdő hangjai és vadjai között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.