Zenészek, akik egy húron pendülnek

Kunfalvi Nóra
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán indult és vasárnapig tart a nyolcéves hagyománynyal bíró Jazzfórum Budapest. A Mol Jazz Fesztiválként ismertté vált ötnapos zenei programsorozat nyitó- és zárónapját a Művészetek Palotájában rendezik meg, a köztes három napra meghirdetett koncerteknek a Trafó és a Budapest Jazz Club ad otthont.
A rendezvény idején a Ráday utcai kávéházakban és a Pinceszínházban fiatal dzsesszisták mutatkoznak be. A fesztiválon közkedvelt énekesek és formációk mellett kevésbé ismert művészek, kísérletezők is feltűnnek. A műsorban meghirdetett harminc koncert nagy része magyar és külföldi előadóművészek közös produkciója, amellyel a mai magyar és nemzetközi dzsesszélet közti párhuzamokat és különbségeket szándékoznak bemutatni. Az idei rendezvény külön fókuszában Spanyolország, Belgium és Magyarország áll. A jazzfórumon fellép többek között a Czírják Csaba Quartet, a Váczi Dániel Trió, a Voice and Bass és a Masala zenekar, a Thea Soti Quartett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.