Zongorán is kísért félmaraton

<br /> SZABADIDŐSPORT

Munkatársunktól
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részvételi rekordot hozott vasárnap a 25. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon, amelyen 10 500-an indultak, s a mezőnyt öt kontinens országának futói tették ki. A félmaratoni távon egyéniben 6100-an, párban 900-an álltak rajthoz, a 3,5 kilométeres Ligetkörön pedig 3500-an. A férfiaknál a győztes Tóth László 1:04:38 óra alatt teljesítette a 21 kilométert. A Békéscsabai AC futója közel három perccel előzte meg a második helyezett etióp Erkolo Ashenafit, s négy és fél perccel a harmadikként célba érkező Józsa Gábort (MAC-NS). A nőknél Papp Krisztina (UTE) 1:13:13 órás eredménnyel győzött, a második a mogyoródi Staicu Simona, a harmadik a Nike Futóklub-Győr versenyzője, Földingné Nagy Judit lett. Az Andrássy úton öt helyen zongorákat állítottak fel, emellett a ritmust az útvonal minden kilométerén zenészek adták a futóknak, akiket a rendezők a frissítő italok mellett hét mázsa banánnal, egy mázsa szőlőcukorral és tízezer almával leptek meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.