A hajrára elfogyott az LMP pénze

Munkatársunktól
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen kiürült az LMP kaszszája, a pártnak nincs pénze arra, hogy az utolsó héten is kampányolhasson – jelentette be Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke. A politikus közölte, emiatt újra a választókhoz fordulnak, akiktől azt kérik, hogy juttassák el adományaikat az LMP nyílt kampányszámlájára. Karácsony felajánlotta, ha bármely adományozó úgy érzi, hogy a párt nem úgy politizál, ahogy azt elvárta tőlük, akkor visszaadják neki az adományát. A kampányfőnök kitért arra is, hogy a Fidesz és az MSZP plakátjai viszont mindenütt feltűnnek. Véleménye szerint a pártok „saját maguk állítják ki a korrupciós bizonyítványt ezzel, mert ennyi hirdetést tisztességes forrásból finanszírozni nem lehet”. Az LMP számításai szerint mintegy 150 millió forintot költenek a kampányra.
Az országgyűlési választások előtt egy, az Egyesült Államokból a rendszerváltozás után hazatért magyar üzletember is támogatta az LMP. Richard Field akkor tizenegymillió forinttal segítette a párt kampányát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.