A Holcim és Óbuda segített Felsőzsolcán

Tolcsvai L. László
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árvíznek ellenálló, monolit vasbeton technológia szerint épülő három családi ház egyikének alapkőletételét tartották meg tegnap Felsőzsolcán a pénzadományozók. – A Holcim cementgyártó cég, valamint a budapesti III. kerület önkormányzata 28 milliós beruházást hajtott végre, és további két lakást építenek még ebben az évben – tájékoztatott Ódor Ferenc, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnöke. Megjegyezte: a helyhatóság 8,3 millióval járult hozzá az építkezéshez, s ezek az adományok a magyar nemzet egységének erősödését jelentik. A monolit vasbeton technológia nagy előnye az időtállóság és a természeti katasztrófák elleni nagyobb biztonságot adó szerkezet, ami összhangban van a támogatók céljával: hosszú távú megoldást találni az árvízkárosultak számára. Richard Skene, a cementipari cég elnök-igazgatója kiemelte: a vállalkozások, önkormányzatok, valamint a kormányzat összefogása nagyon fontos ebben a nehéz helyzetben.
Bús Balázs III. kerületi polgármester elmondta, évről évre testközelből tapasztalják az árvíz veszélyeit, hátrányait, a vele járó, néha kilátástalannak tűnő munkát. Emiatt támogatták az árvízkárosult családok megsegítésére irányuló programokat és vállalták azt, hogy családi házat építenek újjá. Az önkormányzat a támogatást a civil szféra bevonásával teszi – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.