A kínai állam még nem kérte a gyilkos aktáit

<p>Hivatalos jogsegélykérelem nem érkezett eddig Magyarországra, a hazai hatóság ezért nem adta még át a norvég diáklány, Pernille Marie Thronsen budapesti, augusztus 29-i meggyilkolásának nyomozati aktáit Kínának – tudtuk meg a Legfőbb Ügyészségtől.</p>

Nagy Áron
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként megírtuk, a gyanúsított kínai Csao Fej letartóztatását az ázsiai országban nemrég bizonyítékok híján megszüntették. Borbély Zoltán, az Legfőbb Ügyészség szóvivője elmondta, a norvég közvéleményben téves kép alakult ki a helyzetről, szó sincs arról, hogy hazánk vonakodna átadni az iratokat. Ha Kína igazságügyi szervei hivatalosan kérik Magyarországtól az információkat, s garantálják, hogy nem ítélik halálra Csao Fejt, akkor rövid időn belül elküldik a papírokat – közölte a szóvivő. Hozzátette: egy konzuli levélen kívül más, értékelhető kérvény eddig nem érkezett Kínából.
Bővebben a 16. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.