A Szeged és az Eger sem panaszkodhat

Munkatársunktól
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hét végén a Szeged kiharcolta a továbbjutást a férfi vízilabda Euroliga első selejtező köréből, tegnap pedig már az Egerrel együtt várhatta az október 8–10. közötti második kvalifikációs szakasz sorsolását. Ebben tizenhat együttes vetélkedik négy négyes csoportban összesen nyolc – azaz kvartettenként két-két – továbbjutó helyért. További nyolc alakulat, köztük a Vasas, kiemeltként máris főtáblás, és a sorsolás ismeretében az sem kizárt, hogy a tizenhatos elitben hármas magyar kontingens lesz majd.
A Szeged Újvidéken a helyi Vojvodinával, az orosz Szintez Kazannyal és az olasz Bresciával, az Eger Berlinben a házigazda Spandauval, a horvát Mladost Zagrebbel és a francia Marseille-jel találkozik. Az egriek a rendezésre is pályáztak, ám a németek megszerezték előlük a jogot. Ettől még a helyzet messze nem reménytelen, hiszen Gerendás György alakulata a Spandaunál és a Marseille-nél is egyértelműen erősebb, a berliniek leginkább a hazai pálya előnyében bízhatnak.
A Szeged számára kedvező fejlemény, hogy Újvidékre nem egészen 140 kilométert kell buszoznia, és ha ott átlagon felül teljesít, akár mindhárom vetélytársát legyőzheti. A válogatott honlapjának nyilatkozó egri kapus, Szécsi Zoltán és a szegedi tréner, Kásás Zoltán egyaránt esélyesnek tartja együttesét a főtáblára kerülésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.