AIM biztosító: nem köthet kötelezőt

Munkatársunktól
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnapi hatállyal megtiltotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az AIM Általános Biztosító Zrt. számára újabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) megkötését; a tiltás a biztosító kgfb alágazatra vonatkozó tevékenységi engedélyének visszavonásáig hatályos. A PSZÁF lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az AIM egyéb tevékenységét a döntés nem érinti, a határozat értelmében a cég kgfb-termékre tett ajánlatot már a mai naptól nem fogadhat el, a flottákhoz tartozó újabb gépjárművet nem biztosíthat, s nem hirdethet meg a jövő évre vonatkozó díjtarifát sem. A biztosító ugyanakkor köteles az általa korábban megkötött kötelező szerződésekből eredő valamennyi kötelezettségét teljesíteni. A felügyelet közleménye szerint a biztosító a kgfb állomány-nyilvántartásának és -kezelésének valamennyi területén számos alkalommal megsértette a jogszabályokat. A vizsgált időszakban nem volt képes eleget tenni a szerződő felekkel, a károsultakkal és a hatóságokkal szemben fennálló jogszabályi kötelezettségei jelentős részének.
Az AIM nem hivatalos piaci becslések szerint mintegy hatvanezer kötelező biztosítást kezelhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.