Államfői bizakodás

2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmitt Pál tegnap Erdélyben azon reményének adott hangot, hogy a magyar állam által finanszírozott Sapientia Tudományegyetem küszöbön álló akkreditációja után a román állam is támogatja majd a felsőoktatási intézményt. Az államfő az első Orbán-kormány idején alapított erdélyi magyar egyetem marosvásárhelyi kollégiumának alapkőletétele alkalmából mondott ünnepi beszédében az anyanyelven szerzett minőségi tudás fontosságát hangsúlyozta. Schmitt Pál kétnapos romániai látogatását délután Nagyváradon zárta, ahol Tőkés László EP-alelnök meghívására részt vett a húsz éve alapított Sulyok István Református Főiskola és jogutódja, a tíz éve létrehozott Partiumi Keresztény Egyetem jubileumi ünnepségén. Képünkön a köztársasági elnök egy plazmakisülést néz meg a Sapientia Tudományegyetem nanotechnikai laborjában. (R. Sz.)
fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.