Állatszigetre hív a Rex

Munkatársunktól
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatsziget nevű telephelyén (Bp. IV., Óceánárok utca 33.) egész napos családi rendezvénnyel várja szombaton az érdeklődőket a Rex Kutyaotthon Alapítvány az állatok világnapja alkalmából. A civil szervezet ugyanitt ünnepli tizennyolcadik születésnapját is – közölte lapunkkal az alapító. Király Péter elmondta: az Állatsziget egy olyan, többfunkciós intézmény, amely a mindennapi állatvédelmi feladatok ellátásán túl tartalmas ismeretszerzési lehetőséget és izgalmas szabadidős programokat kínál valamennyi korosztálynak. A fenti célok megvalósításáért a kéthektáros létesítmény állattartó egységei (a többi között állat-örökbeadási központ, karantén, kutyaiskola) mellett szemléltetésre, szemléletformálásra alkalmas részlegek (egyebek mellett háztáji gazdaság, vizes élőhely, lovarda, vadon élő állatok bemutatója) is helyet kaptak. A nagykorúvá lett állat- és természetvédelmi szervezet hat évvel ezelőtt nyitotta meg az Állatszigetet. Király Péter szerint ezzel az alapítvány létrehozásakor kitűzött legnagyobb célt sikerült elérniük, de a munka nem ért véget. A következő nagyobb beruházás már az ősszel elkezdődik: macskamentő állomást építenek. A hét végi rendezvényről az alapítótól megtudtuk, a számos program, például koncert, galambröptetés és kézműves-foglalkozás mellett a kilenc magyar kutyafajtát is bemutatják a legjelesebb tenyésztők. A közönség így testközelből és első kézből ismerkedhet meg a puli, pumi, mudi, edélyi kopó, rövid és drótszőrű vizsla, magyar agár, komondor és kuvasz jellemző tulajdonságaival, eredetükkel. A Rex Kutyaotthon Alapítvány hazánk egyik legismertebb állatvédő szervezete; otthonukból évente átlagosan 700 állat kerül szerető gazdihoz, oktatóprogramjaikon csaknem 3000 kisdiák vesz részt, és több mint 15 ezer látogatót fogadnak családi rendezvényeiken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.