Az EU „cselédszobájában”

Hiába sújtaná ugyanolyan mértékben a régi és az új tagállamokat az államháztartási hiány túllépése miatti büntetés, a fejlett államok jóval könnyebben ki tudják fizetni azt, s nem utolsósorban a fejletlenebb társaikon való élősködésnek köszönhetően – nyilatkozták a Magyar Nemzet által megkeresett közgazdászok.

Nagy Vajda Zsuzsa
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakembereket annak kapcsán kerestük meg, hogy az Európai Unió egyik bizottsága ma tárgyal a költségvetési és adósságszabályokat megszegők szankcionálásának, felelősségre vonásának bevezetéséről. A bruttó nemzeti termék (GDP) 0,2 százalékát kellene letétbe helyezniük az uniós elveket megszegő tagországoknak a jövőben, ha elfogadják a javaslatot. – Semmi esélye az Európai Unió gyengébb láncszemeinek a felzárkóztatására a többiekhez addig, ameddig a közösségi döntéshozók nem veszik figyelembe a különböző térségek versenyképességi különbségeit, vagyis a tyúkokat a rókákkal versenyeztetik – hívta fel a figyelmet Lóránt Károly közgazdász. Gazdag László egyetemi docens szerint mára az EU cselédszobája lettünk.

Továbbiak a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.