Berki most nem kap kínai menüt

2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lóra termett nép a magyar – tartja a mondás, ami a rotterdami tornász vb-n nem csak azért nyert igazolást, mert a lólengésben a négyszeres Európa-bajnok és kétszeres vb-2. Berki Krisztián a legmagasabb pontszámmal került be a szombati döntőbe. Bár erről a híradások nem szólnak, ha a csapatversenyben szerenként is eredményt hirdetnének, akkor a magyar együttes lólengésben ezüstérmes lenne! A kedd éjszakába nyúlt selejtezőben a szeren csak a britek előztek meg bennünket, a japánok, a románok és a kínaiak is kénytelenek voltak besorolni a mieink mögé.
Férfiválogatottunkból ketten az idén visszavonultak, ketten a felkészülés során sérülés miatt estek ki, így a Berki, Hidvégi Vid, Kállai Zoltán, Nyers Csaba, Mihók Ádám, Vlacsil Attila, Szabó Nándor összetételű csapat azzal is erőn felül teljesített, hogy a negyvenöt együttes között 22. lett. S mivel a bejutott a 24-be, jövőre teljes létszámmal vehet részt az olimpiai kvalifikációs vb-n. A görögöknek, az izraelieknek, a lengyeleknek, a belgáknak, a bolgároknak és a horvátoknak ez nem jött össze. Lólengésben Hidvégi a 16., Kállai a 24. legmagasabb pontszámot kapta, így a nyolcas döntőbe egyikük sem fért be, Berki viszont itt topfavoritnak tekinthető. Az UTE tornásza a selejtezőben kapott 15,900-as pontjával jócskán rávert a többi finalistára is. Az ausztrál Sellathurai (15,566), a francia Tommasone (15,500), a horvát Ude (15,500), a belga Truyens (15,416), a szlovén Bertoncelj (15,400), az örmény Merdinyan (15,333) és a brit Smith (15,300) került még be a döntőbe. A címvédő Zsang Hong-tao nincs itt a vb-n, a pekingi olimpiai bajnok Hsziao Csin már régebben „eltűnt”, az athéni győztes Teng Haj-bin pedig alaposan elrontotta a gyakorlatát (14,783), így Berkinek most egyetlen kínaival sem kell számolnia. Az előző két vb-n csak kínai tudta legyőzni; s kicsavarva a mondást, újat alkotnánk, hogy a harmadikon jön el a magyar igazság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.