Berlinbe érkeztek a családtagok

Győr Ágnes
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkeztek Németországba tegnap azoknak a lengyel turistáknak a hozzátartozói, akiknek busza vasárnap karambolozott egy Berlinhez közeli autópályán. Mint ismert, a tragédia akkor történt, amikor a spanyolországi vakációról hazatérő, 49 embert szállító jármű előbb nekiütközött egy szembejövő személygépkocsinak, majd egy felüljáró tartóoszlopának csapódott. Vasárnap estére 13-ra emelkedett a halálos áldozatok száma. További 38-an megsebesültek, négy embernek válságos az állapota, közülük hármat még tegnap is mesterséges kómában tartottak. Idáig hatan hagyhatták el a kórházat. Ők a lengyel nagykövetség szervezésében azóta már hazatértek – jelentette a DPA német hírügynökség.
A körülbelül száz hozzátartozó Zlocieniec városából indult útnak, sokan azonban még a megérkezésükkor sem tudták biztosan, hogy él-e még a rokonuk. Sok esetben már csak a holttestet azonosíthatják – jelentette az AP.
Továbbra is tisztázatlan, hogy pontosan mi okozta a balesetet. Ewa Kramek, a lengyel csoport kísérője egy helyi televíziós csatornának azt nyilatkozta, hogy a buszuk egyenesen haladt, amikor egy kanyar mögül előbukkant egy piros kocsi. A sofőrjük balra húzódott, hogy kikerülje a járművet, és a manőver közben egy felüljáró alá érkeztek. A személygépkocsit vezető 37 éves berlini nő és egyik utasa szintén megsérült.
Brandenburgban az áldozatok tiszteletére minden közintézmény előtt tegnap fekete zászló lengett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.