Btk.-szigorítás a huligánok ellen

MN
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavasszal a parlament elé kerül az a törvénycsomag, amely rendezheti a futballhuliganizmus kérdését a magyar pályákon – erről Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségi tagja beszélt a Magyar Televízióban. A Fidesz politikusa szerint két-három éven belül pedig teljesen meg lehet tisztítani a pályákat a huligánoktól. Bánki Erik elmondta, alaposan áttanulmányozták a brit, a holland és a belga példákat. Ezek alapján tervezik a büntető törvénykönyv szigorítását (akár letöltendő szabadságvesztést is kaphatnának a futballhuligánok) és a stadionok felújítását. – Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével elkezdődött az egyeztetés a büntető törvénykönyv szigorításáról a kormány, a klubok, a Legfelsőbb Bíróság és a Legfőbb Ügyészség között – mondta Bánki Erik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.