Célpontba került a kispesti MSZP-s

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szó szerint menekül a Hír TV riporterei elől Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere, aki a mai napig nem hajlandó nyilatkozni az önkormányzatnál kipattant botrányos ügyekről – derült ki tegnap este a Célpont című műsorból. – Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya a kerületi óvodák és bölcsődék felújítása ügyében. A rendőrök már be is kérték a számlákat: volt itt homlokzattatarozás több mint 15 millió forintért, kialakítottak egy sportpályát csaknem hárommillióért, felújították a kerítést 800 ezerért. Az egyik óvodában két bordásfalért és némi PVC-burkolatért négymillió forintot számláztak. Gyártottak mini focikaput is, ennek darabjáért 180 ezret fizettek. A felújításokat a kerületi vagyonkezelő végeztette – hangzott el a Hír TV riportjában. A megbízások többségét az az Anildia Kft. nyerte el, amelynek ügyvezetője Somogyi László, a helyi MSZP egyik vezetőjének fia. Az ügyben az érintettek nem nyilatkoztak, de hallgatás övezi Kispest két botrányos telekügyletét is. Az egyik a városrész központjában található gödör, amelyet tavasszal betemettek. A Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti terület több száz milliós privatizációs és kisajátítási botránya miatt egy vállalkozó az ügyészséghez fordult.
A Célpont felelevenítette, hogy az MSZP tavaszi, a Fideszt lejárató – a városháza címéről megrendelt – kiadványa ügyében a rendőrség nyomoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.