Csökkenhet a döntéshozók létszáma

MTI
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkentheti a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a döntéshozók létszámát a 2018-as vb rendezőjének kijelölésével öszszefüggésben kirobbant botrány után. A Sunday Times a hét végén arról számolt be, hogy a tahiti Reynald Temarii – a FIFA egyik alelnöke, az óceániai szövetség első embere – és a nigériai Amos Adamu, akik a 24 fős végrehajtó bizottság tagjai, pénzért hajlandók elígérni a voksukat. Adamut lefilmezték, amikor magukat egy amerikai konzorcium lobbistáinak kiadó újságíróktól 500 ezer fontot (570 ezer euró) kért szavazatáért cserébe műfüves pályák kialakítására, míg Temarii hárommillió új-zélandi dollárt (1,6 millió euró) igényelt sportakadémia létrehozására Aucklandben.
A FIFA vizsgálja az ügyet. Egy végrehajtó bizottsághoz közel álló forrás szerint Adamu és Temarii tagságát felfüggeszthetik, vagy akár ki is zárhatják őket. A FIFA december 2-án Zürichben dönt a 2018-as és a 2022-es vb helyszínéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.