Drogterjesztőket fogtak el Erdélyben

2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhat embert vettek őrizetbe tegnap Erdélyben kábítószer előállításának és forgalmazásának alapos gyanújával. A román rendőrség szervezett bűnözés és terrorizmusellenes főosztályának tájékoztatása szerint a hajnalban végrehajtott rajtaütéskor húsz helyszínen tartottak házkutatást Szeben és Maros megyében. A kiterjedt bűnbanda tagjai a Maros megyei Zágor faluban működő mezőgazdasági farmon ipari mennyiségben termesztették a vadkendert, és a nyomozók a helyszínen rábukkantak egy, a cannabis feldolgozására használt laboratóriumra, a drog adagolására alkalmas műszerekre, mérlegekre is. Ugyanitt nagy mennyiségű hasist és már előállított vadkendert, valamint számos tűzfegyvert, katonai felszerelést, fémdetektort, adóvevő készüléket és elektromos sokkolót foglaltak le. A rendőrség szerint a banda félkatonai alakulatként tevékenykedett, vezetője pedig Horatiu Potra román–francia állampolgár, aki több évig szolgált a francia idegenlégióban. A negyvenéves férfi – akinek párnája alatt letartóztatásakor csőre töltött pisztolyt találtak a kommandósok – neve rendkívül ismerősen cseng afrikai hadurak körében. Ő képezte ki Ange-Félix Pattasé, a Közép-afrikai Köztársaság egykori elnöke, valamint számos arab emír testőrségét, ugyanakkor olyannyira jó kapcsolatot ápol a csádi vezetők ellen küzdő Mahamat Abbo Sileck ezredessel, hogy a hadúr tavaly látogatást tett a zsoldos erdélyi otthonában.
A román rendőrség egyébként a napokban Beszterce-Naszód megyében letartóztatta egy másik, vadkendert, mefedront és más jellegű drogot forgalmazó hálózat tagjait – közöttük egy rendőrt és egy csendőrt – is, akik Spanyolországról és Magyarországról csempésztek be kábítószert Romániába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.