Együtt az ötös fogat

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szingapúri Nagydíj tegnapi szabadedzésein a Forma–1-es mezőny megúszta a várt nagy esőt, csak azt első gyakorlás elején kellett vizes aszfalton körözniük a pilótáknak. Ekkor a vb-pontversenyben vezető Mark Webber (Red Bull) volt a leggyorsabb az 1:54.589 perces köridejével, a második helyen pedig, nem kis meglepetésre, Michael Schumacher (Mercedes GP) végzett 1:54.708-cel. A második szabadedzésen a visszatérése után felettébb halovány hétszeres világbajnok már a „helyére” került, csak tizedik lett, az élcsoport pedig a következőképpen festett: Sebastian Vettel (Red Bull) 1:46.660, Webber 1:47.287, Jenson Button (McLaren) 1:47.690, Fernando Alonso (Ferrari) 1:47.718, Lewis Hamilton (McLaren) 1:47.818. Vagyis az első öt helyen éppen az az öt pilóta zárt, aki a vb-címért még harcban van. Mindez izgalmas folytatást ígér a mai időmérőre és a holnapi futamra is.
A mezőny végét érintő hír, hogy négyéves szünet után ismét Forma–1-es futamon áll rajthoz az osztrák Christian Klien, aki az ételmérgezést kapott Jamamoto Szakont helyettesíti a Hispania istállónál. Klien az első szabadedzésen 23., a második 24. azaz utolsó lett, de a mezőny leggyengébb autójában nem is tehet csodát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.