Előzetesbe kerültek a rabszolgatartók

Eladatta a házát, pénzét elszedte, majd éhkoszton dolgoztatta, és egy másik nővel együtt pincébe zárva tartott egy 35 éves nyírbátori nőt az a páros, akiket személyi szabadság megsértése miatt tegnap előzetes letartóztatásba helyezett a rendőrség.

2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyi szabadság megsértése miatt előzetes letartóztatásba helyezett tegnap a rendőrség egy 42 éves férfit és 37 éves élettársát, akik rabszolgaként tartottak fogva és dolgoztattak egy 35 éves, valamint egy középkorú nyírbátori nőt. A fiatalabb asszony már három éve dolgozott a párnál, ám rabszolgaként csak másfél hónapja tartották őket, mert hozzá mertek nyúlni a hűtőszekrényhez – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A sértettek eredetileg azért költöztek a párhoz, mert abban reménykedtek, hogy jó dolguk lesz, de ahogyan egyikük kijelentette: „Olyanok voltunk ott, mint az állatok.” A másik nő azt mondta a rendőröknek, hogy a szabad ég alatt is jobb sora lett volna.
A nyomozás szerdán indult a 35 éves nő feljelentése nyomán. A nő eredetileg szerelmi kapcsolatban állt a férfival, aki rávette, adja el lakását és adja át neki a pénzt. Azzal az ígérettel csalta ki tőle a ház vételárát, hogy majd közös ingatlant vásárolnak, ám ez nem történt meg, a ház árát a férfi magánál tartotta, és később elvette a nő segélyét is.
A két asszonyt éjszakára egy szűk melléképületbe zárták, ahonnan még szükségüket végezni sem mehettek ki. Nappal dolgoztak, éjszaka pedig, az embertelen körülmények miatt még pihenni sem tudtak. Újságot kellett kihordaniuk, alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztettek velük, de az is előfordult, hogy terményt kellett lopniuk. Enni naponta egyszer kaptak annyit, hogy éppen csak ne haljanak éhen, rendszeresen verték őket, és elmondásuk szerint annyira féltek, hogy nem mertek elszökni. A két nő az embertelen bánásmód miatt olyan állapotba került, hogy ideiglenesen egészségügyi intézményben helyezik el őket. Az őrizetbe vett pár férfi tagja ellen okirattal visszaélés és csalás miatt is nyomoznak. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, kábítószerrel visszaélés miatt is folyik ellenük eljárás.

Magyar emberkereskedők. Emberkereskedelem miatt vettek őrizetbe a napokban egy magyar házaspárt és fiatalkorú gyermekét Mexikóvárosban – tudta meg az MTI. A 41 éves L. J.-t, alias Fernandót és vele egyidős feleségét, az Issa fedőnevet használó S. O.-t, valamint 17 éves, Gabriel néven emlegetett fiukat azután fogták el, hogy a szövetségi hatóságnak sikerült kiszabadítania egy nőt, akit a család tartott fogva, és alkalmanként szállodai vendégekkel folytatott prostitúcióra kényszerített.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.