Előzetesben négy rabszolgatartó

Munkatársunktól
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már négyen vannak előzetes letartóztatásban azok közül a magyarországi cigányok közül, akik hónapokon át rabszolgaként dolgoztattak legkevesebb 19 férfit Kanadában, Hamilton városában – tudta meg lapunk Marc LaPorte-tól, a helyi rendőrség szóvivőjétől. Mint arról beszámoltunk, a tíz emberből álló bűnszervezet Pápáról csábította Kanadába munkahely és megélhetés ígéretével áldozatait. Ott azonban ingyen dolgoztatták őket a saját építkezési vállalkozásukban. Irataikat, pénzüket és a hamis indokokkal igényelt szociális juttatásaikat elkobozták tőlük. Az áldozatokat pincébe zárták, és moslékkal etették. Azután derült fény a történtekre, hogy az egyik áldozat múlt decemberben elmesélte megpróbáltatásait az Ontario Works egyik szociális munkásának. Két hete először idősebb Dömötör Ferencet vették őrizetbe, két nappal később felesége és húszéves fia magától jelentkezett a hatóságoknál. Legutóbb a 47 éves Karádi Ferencet helyezték előzetes letartóztatásba.
Embercsempészet és csalás miatt továbbra is körözik a 32 éves Dömötör Gyulát, a 42 éves Dömötör Lajost, a 35 éves Kolompár Attilát, a 41 éves Kolompár Gizellát és a 42 éves Dömötör Gizellát. Lopás miatt idézték be 24 éves Karádi Zsanettet. A rendőrség szerint a vádlottak még Kanadában lehetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.