Élre ugrott a Videoton

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ideiglenesen vagy sem, az majd csak ma estére derül ki, tegnap mindenesetre a Videoton labdarúgócsapata ugrott az NB I-es tabella élére, miután a 8. forduló nyitómérkőzésén hazai pályán – 2800 néző előtt – 3-1-re legyőzte a mezőnyből egyedüliként nyeretlen és sereghajtó pozícióját garantáltan megőrző Haladást. A házigazda a 12. percben Alves révén szerezte meg a vezetést, s fordulás után is jóval aktívabb volt, így meglepetésként hatott a szombathelyiek egyenlítése. Az 51. percben Elek buktatta Schimmert a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Kenesei értékesítette. A 61. percben azonban Alves újra betalált a vendégek kapujába, a 76. percben pedig Gosztonyi is eredményes volt; így a Videoton 3-1-re nyert.
Az Újpest késő este zárt kapuk mögött úgy nyert nyögvenyelősen 1-0-ra a Szolnoki MÁV ellen, hogy a győztes gólt Balogh Balázs a 93. percben egy megpattanó lövésből szerezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.