Eltérő méréseredmények

Jóval mérgezőbb a vörösiszap-szennyezés során kiáradt anyag, mint az a hivatalos közlésekben szerepel – állítja a Greenpeace az általa felkért független laboratóriumok vizsgálati eredményeire hivatkozva.

Hírösszefoglaló
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy magyar és egy osztrák labor azt állapította meg, hogy az értékek meglepően magasak voltak, az arzénkoncentráció például a kétszerese a vörösiszapra jellemzőnek. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tudományos Akadémia és az ÁNTSZ méréseit, adatait tekinti autentikus és tudományos forrásnak.
Természetvédők tegnap egy légi felvételt hoztak nyilvánosságra annak bizonyítására, hogy nem lehetett alaptalan a helyiek beszámolója a Mal Zrt. gátjainak korábbi szivárgásáról. Eközben újabb hatósági vizsgálat indult más vörösiszap-tározóknál.
Részletek a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.