Erős tartományban a forint

Hírösszefoglaló
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap reggel még úgy tűnt, hogy jó nap elé néz a forint, ám végül mégiscsak maguk alá temették a nemzetközi hullámok a magyar fizetőeszközt, így az euróval szemben gyengült, a svájci frankkal szemben pedig lényegében nem változott az árfolyam. Az eurót tegnap reggel még 276,6 forint környékén jegyezték, utána hamar 275,5 forintra csökkent az uniós valuta ára, erősödött a hazai valuta. Ekkor még úgy tűnt, a pénzünk jelentős javulást könyvelhet el, ám dél körül gyengülni kezdett a forint. Lapzárta idején már 277,2 forintot adtak a közös fizetőeszközért a nemzetközi kereskedelemben. – Az euró erősödése a váratlanul magas növekedést mutató szeptemberi euróövezeti üzleti hangulatindexnek köszönhető. Ennek hatására a közös fizetőeszköz öthavi csúcsra erősödött a dollárral szemben – olvasható a távirati iroda jelentésében.
A svájci frankkal szemben szintén jól kezdett a pénzünk, ám akárcsak az euró esetén, a trend dél körül megfordult, és a forinthoz mért árfolyam meredek zuhanásba kezdett. Az esti órákban viszont ismét magára talált a forint a frankkal szemben, így a reggeli 208,7 forintos szintet lapzárta idején 208,4-es követte.
A forint kilátásait a javuló nemzetközi környezetben jónak ítélik meg a kereskedők, hozzátéve, hogy a fizetőeszközünk akár gyengülhet is, ha az euró nem erősödik tovább a dollárral szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.