Esélyesek napja

Az esélyes csapatok – így a Szpartak Moszkva, a Roma, a Chelsea, a Real Madrid, a Bayern München és az Arsenal – tegnap kivétel nélkül nyertek a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. fordulójában. A rangadón: Ajax–Milan 1-1.

Munkatársunktól
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyugvás azt látni, hogy olykor a legnagyobbak is képesek óriásit hibázni. Nemcsak a magyar bajnokság sokat szapult szereplőinek, hanem a lelkes amatőrök ezreinek is. Ahogy Robinho az Ajax–Milan meccs 30. percében elpuskázta a kihagyhatatlannak tűnő helyzetet, ahhoz nem kell havonta eurószázezreket keresni. Tökéletes ütemű passzal lépett ki, tízméteres körzetben sehol senki, csak Stekelenburggal állt vele szemben, meg is állhatott volna morfondírozni: cselezzen? A jobb felsőbe vagy a bal alsóba rúgja a labdát? – inkább mégis mellé gurította. Megmagyarázhatatlan jelenet volt. Az Ajax ekkor már 1-0-ra vezetett, mert a 23. percben Suarez bolondot csinált a Milan védelméből, középre passzolt, El-Hamdaui pedig a hálóba helyezett. Ha Robinhónak nem is sikerült, Ibrahimovic még az első félidőben egyenlített, a 37. percben térdmagasságban rúgta a labdát a hálóba a dermedt Stekelenburg mellett, aki talán megijedt a svéd csatártól, mert nem mert kimozdulni a kapujából. A második félidőt uralta az Ajax, a Milan azonban – amelyben Ronaldinho csereként sem kapott lehetőséget – megtartotta az 1-1-et, sőt a hajrában Boateng a győzelmet is megszerezhette volna a vendégeknek.
BL-csoportkör, 2. forduló. Tegnapi eredmények. E csoport: Basel–Bayern München 1-2, Roma–CFR Kolozsvár 2-1, az állás: 1. Bayern 6 pont, 2. CFR 3, 3. Roma 3, 4. Basel 0. F csoport: Szpartak Moszkva–MSK Zsolna 3-0, Chelsea–Marseille 2-0, az állás: 1. Chelsea 6, 2. Szpartak 6, 3. Marseille 0, 4. Zsolna 0. G csoport: Auxerre–Real Madrid 0-1, Ajax–Milan 1-1, az állás: 1. Real Madrid 6, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Auxerre 0. H csoport: Partizan Belgrád–Arsenal 1-3, Braga–Sahtar Donyeck 0-3, az állás 1. Arsenal 6, 2. Sahtar 6, 4. Partizan 0, 4. Braga 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.