Farkas Ferencre emlékeznek

2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perényi Miklós gordonka- és Felletár Melinda hárfaművész, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével rendeznek emlékkoncertet ma este fél nyolckor az MTA székházának dísztermében Farkas Ferenc zeneszerző halálának 10. évfordulója alkalmából; a hangversenymester Rolla János lesz. A műsorban a 105 éve született, kétszeres Kossuth-díjas komponista zenekari, illetve versenyművei szerepelnek, többek között a Trittico Concertato, a Concerto all’Antica, a Musica Pentatonica és a Hárfaconcertino.

A zongora. Piotr Anderszewski estjével indul ma este fél nyolckor a Művészetek Palotájában az elmúlt esztendők népszerű hangversenysorozata, A zongora, amelyik immár a nyolcadik évadját kezdi meg. A közönség által kedvelt, visszatérő vendégnek számító, lengyel–magyar családból származó Piotr Anderszewski ezúttal Bach két angol szvitje mellett Schumann műveiből válogat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.