Favorit ZTE, nem fáradt Szolnoki Olaj

Deák Zsigmond
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két héttel a női után a férfi kosárlabda NB I A csoportjának küzdelmei is megkezdődnek ma. A mezőnyt tizennégy csapat alkotja, köztük két újonc: a B csoportot legutóbb megnyerő Szeged, valamint a Factum Sport Debrecen, amely pályázat útján került be – története során először – a legjobbak közé, miután a Dombóvár nem tudta teljesíteni a nevezési feltételeket. Az erőviszonyok végletes átrendeződésére felesleges számítani, ám az előző szezont uraló, bajnokságot és kupát nyerő ZTE-nek ezúttal sokkal nehezebb dolga lesz. A zalaiak két fiatal magyar válogatott játékost szerződtettek, Vojvoda Dávidot Kaposvárról és Tóth Gergelyt Körmendről, jól bevált légióssoruk viszont megbomlott, hiszen Louis Hinnant Ukrajnába, Chad Timberlake Izraelbe, Calvin Watson pedig Franciaországba távozott. Trepák Zoltán viszont Szolnokra.
Az Olaj tényleg erős, amit már a rajt előtt megmutatott azzal, hogy magabiztos kettős győzelemmel túllépve a ciprusi Keravnoszon, bejutott a harmadik számú kontinentális sorozatnak számító Eurochallenge-kupa csoportkörébe. Poór Péter gárdája mindenesetre Trepák mellett hozott egy másik válogatottat, Horváth Ákost Paksról, ugyaninnen érkezett az amerikai Ivory Clark, Finnországból jött honfitársa, Obadiah Trotter is jónak tűnik, maradt Báder, Fodor Márton, Grebenár; nincs mese, nem lesz idén fáradt az Olaj.
Éremesélyesnek számít még az Albacomp, a Körmend és az Atomerőmű is. A férfibajnokságot 1933 óta rendezik meg Magyarországon, s a legtöbb elsőséggel, 33-mal a jelenleg B csoportos Budapesti Honvéd rendelkezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.