Filmcsík

Makrai Sonja
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alfa és Ómega
Színes, magyarul beszélő, amerikai–indiai animációs film, 88 perc, 2010. Rendező: Ben Gluck, Anthony Bell. Forgalmazó: Fórum Hungary.
Kate, az alfa nőstényfarkas és Humphrey, az ómega hím a vadőrök „jóvoltából” messzire kerül otthonról; egymásra utalva kell hazavergődniük. Útjukat bugyuta sündisznók, egy golfozó liba és a szerelem keresztezi.

Lourdes
Színes, feliratos, osztrák–francia– német filmdráma, 96 perc, 2009. Rendező: Jessica Hausner. Forgalmazó: Mozinet.
A dél-franciaországi zarándokhelyre milliók látogatnak el a gyógyulás reményében. A kerekes székes Christine csupán a mindennapok egyhangúságát akarja maga mögött hagyni. És vele történik meg a csoda. Fájóan igaz kép a magányról, a vallás elüzletiesedéséről.

Minden rendben lesz
Színes, feliratos, dán–svéd–francia film, 90 perc, 2010. Rendező: Christoffer Boe. Forgalmazó: Cirko Film.
Jacob Falknak háborús témájú forgatókönyvet kell írnia, de írói válságban szenved. A sors azonban megsegíti: elüt egy Afganisztánból hazatért katonát.

Soul Kitchen
Színes, feliratos, német vígjáték, 99 perc, 2009. Rendező: Fatih Akin. Forgalmazó: Budapest Film.
Zinos, a kocsmáros élete romokban. Börtönből szabadult testvére és az adóellenőr csak tetézik a bajt. Miközben Zinos Kínába vágyik barátnője után, kocsmáját egyre többen szeretik. Sakk-matt.

Szemekbe zárt titkok
Színes, feliratos, argentin–spanyol krimi, 127 perc, 2009. Rendező: Juan José Campanella. Forgalmazó: Mokép.
A főhős törvényszéki orvos egy rosszul megoldott ügyön rágódik nyugdíja idején is. Regényírásba fojtja bánat. Elvarratlan szálak és egy életen tartó szerelem film noiros históriája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.