Folyamatosan szivárgott a tározó?

Hírösszefoglaló
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt titok volt, mindenki tudta, hogy folyamatos a szivárgás, csak elsumákolták a dolgot – mondták az Index videoriportjában a helyi lakosok. Többször látták, amint markológépekkel vájatokat ásnak, hogy elvezessék a szivárgást, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a tárolóban nagy volt a nyomás. Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. igazgatója azonban az állította, minden szabályt betartottak, a naponként tartott ellenőrzések azt mutatták, hogy nincs rendellenesség.
Tegnap este lakossági fórumon a vörösiszappal elöntött és részben lakhatatlanná vált kolontári településrész eldózerolását követelték a helyiek. A lakosok bejelentették, pertársaságot alakítanak a katasztrófát okozó Mal Zrt. ellen, és a kártalanítási eljárás képviseletével egy budapesti ügyvédi irodát bíztak meg. Deák József, a Mal Zrt. műszaki igazgatója a fórumon a felelősséget és kártalanítást firtató egyetlen kérdésre sem adott érdemi választ. Tolnay Lajos, a cég elnöke a nap folyamán bejelentette, már a hét végén szeretné újraindítani a termelést az ajkai timföldgyárban egy új iszaptároló kazettával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.