FTC: a jövő héten várhatók döntések

Munkatársunktól
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hétfői hír szerint négytagú akvizíciós bizottságot állít fel közösen a Ferencvárosi TC és az FTC Labdarúgó Zrt., hogy az új hazai befektetővel kizárólagosan tárgyaljon. A klub Rieb György és Kari Attila elnökségi tagokat, a futballt működtető gazdasági társaság pedig Kevin McCabe tulajdonost és Szász Andrást delegálta a testületbe. Alexander Gerstl, a zrt. vezérigazgatója, aki még augusztusban megpendítette a magyar tulajdonosjelölttel való tárgyalásokat, nem tagja a teamnek, s a múlt hét végi konfliktusból – Kovács Miklóssal, az FTC elnökével, a támogató Orangeways egyik vezetőjével zördült össze – is roszszul jött ki. Ezek után talán nem légből kapott feltételezés, hogy pozíciói gyengülni látszanak, bár ezt érdeklődésünkre sem Rieb György, sem Kari Attila nem erősítette meg hivatalosan.
„Alexander Gerstl, a zrt. megbízott vezérigazgatója és az igazgatóság tagja, jelenleg is aláírási joggal bír. Az akvizíciós bizottság jövő héten ül össze, ezután várhatók majd érdemi döntések. Én Kovács Miklós felkérésére visszaültem a zrt. vezetésébe, illetve az akvizíciós bizottság tagjaként az a célunk, hogy egy hazai befektetőnek többséget biztosítsunk a társaságban. Jó kézben van a Fradi, de Kevin McCabe is nyilatkozta már korábban, hogy szívesen dolgozna együtt egy magyar társsal” – fogalmazott Rieb György, az FTC korábbi elnöke. Kari Attila elmondta, Gerstl bizottsági kimaradásában nem lát feltétlenül bizalomvesztést, szerinte McCabe a gazdasági válság hatására is nézhet tulajdonostárs után. „Annak idején örültünk az angol tulajdonos érkezésének, most akkor örülhetünk, ha jobb jön. Még nem eldöntött, hogy hány százalékos részről lenne szó, de most sem önmagában a labdarúgó zrt., hanem a csomag az ingatlannal együtt értékesítendő.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.