Gut. Besser. Smasszer

2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamiért a szocialisták demagógiájának fókuszában a biztonsággal kapcsolatos kérdések állnak. Nem múlik el nap, hogy ne emlegetnék fel a miniszterelnöknek tulajdonított ígéretet, miszerint két héten belül helyreáll az ország közbiztonsága. S ugye! Csak nem mondott igazat Orbán Viktor, kiáltoznak diadalmasan, hisz hasonló állapotok vannak, mint az MSZP–SZDSZ regnálása alatt: rendőrök halnak meg, nyílt utcán rabolnak ki embereket, jobb környékeken pedig sötétedés után nem meri senki sem kitenni a lábát – érvelnek nosztalgiázva.
Más intézkedéseik is azt sugallták, hogy a köz rendje mindennél előbbre való volt a számukra. Még a honvédségi laktanyákat is külső biztonsági cégekkel őriztették. Tették annak ellenére, hogy mindenki nevetségesnek tartotta a korrupt ötletet. Miután több mint abszurd, hogy azokat óvják széltől és szolgálattól, akiknek éppen az a feladatuk, hogy megvédjék az országot az ellenségtől. Az állami erőszak-monopóliumot gebinben bitorló őrző-védő cégek törvényellenes segítségével a legszigorúbb rendszabályokat vezették be a mindennapokban. Azzal azért nem sok állam dicsekedhet Izlandtól Szenegálig, hogy még a csecsemők cumisüvegét is közveszélyes eszköznek minősítették egy nemzeti ünnepen, és kirekesztették a gyanús famíliát. Nyilván féltek, hogy az egyéves terrorista teljes tejes reggeli menüjét ráspricceli orvul a gyanútlan Gyurcsány Ferencre.
A bátor előző kurzus sok milliárd forintot áldozott arra, hogy úgynevezett biztonsági cégekkel támogassák meg a rezsimet. A Magyar Fejlesztési Bank munkatársai sokat tudnak mesélni arról, milyen ügybuzgón teljesítették a megbízást a Proware nevű vállalkozás smasszerei, s vallatták őket, kiszűrendő a megbízhatatlan, polgári elhajló elemeket. Gonoszul sötét színben tüntetik fel egyesek az egyik bírónővel kapcsolatos nyomozást. Az In-Kal időt s az állam pénzét nem kímélve négy gépkocsit is mozgósított, hogy széles körű információk álljanak rendelkezésre a deviáns igazságügyi dolgozóról, aki nem az elvárásoknak megfelelő ítéleteket hozott. Egyelőre homályba vész, hogy a 2006. őszi karhatalmi őrjöngések idején mennyire írhatók az In-Kal számlájára azok a világraszóló eredmények, amelyekkel sikerült felzárkóznia a hatalomnak a régi fajüldöző, apartheid rezsimek legbrutálisabb teljesítményeihez.
Lassan azért oszlik a köd és egyre jobban kirajzolódik a közbiztonságinak álcázott hatalmi terror aljas indokú politikai háttere. Körvonalazódik, hogy ezeket inkább közdisznósági intézkedésekként illene aposztrofálnunk. Talán ezért is fekete az In-Kal uniformisa, amely tényleg félelemkeltő. Főként az idősek számára, akik még láthatták az SS egységeit masírozni. Érdekes módon az előző álbaloldali kabinet nem akadt fenn azon a szélsőségektől való sikoltozások szünetében, hogy alakzatban vonulnak, törvénysértően embereket igazoltatnak, félelmet váltanak ki. Bizonnyal azért, mert az ő parancsaikra tették mindezt. Most azt is megtudtuk, a hajdani Gestapo erényeit is csillogtatni akarták az őrző-védők, mivel jogellenesen nyomozati jogkörrel is felruházta őket az utódpárti hatalom. De mára vége a Gut. Besser. Smasszer korszakának. Eltűnnek az utcákról a rossz emlékű feketeingesek, és ez már önmagában örömteli. Helyette rendőrjárőröket látni, amire az előző garnitúra alatt nem volt példa. Már pusztán ezek a fejlemények biztonságérzettel tölthetnek el bennünket. Mert el ne feledjük, a szoci – és jobbikos – pánikpropagandával ellentétben a kormányfő nem azt ígérte, hogy két hét alatt tökéletes lesz a közbiztonság. Hanem azt: érzékelhető lesz a változás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.