Halálos áldozatok az utakon

Az esőzések miatt csúszóssá vált utakon több mint tucatnyian vesztették életüket az elmúlt két napban. A sorozatos baleseteknek kiskorú áldozatai is voltak.

Győr Ágnes
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyel busz balesete. Súlyos baleset történt tegnap egy német autópályán Berlin közelében, amikor egy lengyel turistákat szállító autóbusz személygépkocsival ütközött. Legalább tizenhárman meghaltak, harmincnégyen pedig megsérültek, miután a spanyolországi vakációjukról hazatérő 49 lengyel fiatalt szállító jármű feltehetően nekiütközött egy az A10-es autópálya forgalmában a schönefeldi csomópontnál besorolásra váró gépkocsinak. A busz az ütközést követően nekirohant egy felüljáró tartóoszlopának. Többeket mentőhelikopterrel szállítottak a kórházba. Hét embernek súlyos az állapota. A sérültek közt van a gépkocsi 37 éves sofőrje is – olvasható a távirati iroda jelentésében. Donald Tusk lengyel miniszterelnök Ewa Kopacz egészségügyi miniszter kíséretében a helyszínre érkezett.


Tragikus balesetek sorozata történt hazánk közútjain az elmúlt esős hétvégén. Legszomorúbb talán annak a 40 éves áldozatnak az esete, akit egy személygépkocsi elgázolt az M5-ös autópályán Lajosmizse közelében tegnap hajnalban. Az autó 38 éves vezetője későn vette észre az úttesten gyalogosan közlekedő román állampolgárságú férfit és elütötte. A férfin, aki azonnal életét vesztette, áthajtott egy teherautó és két további személykocsi is, amelyek megállás nélkül elhagyták a helyszínt. Az ismeretlen rendszámú járműveket keresi a rendőrség – jelentette a távirati iroda.
Szintén román állampolgár volt az a két áldozat, akik vasárnapra virradó éjjel vesztették életüket, miután egy szlovák kamionnal ütközött olasz rendszámú autójuk az M70-es autóúton. A személygépkocsi egyelőre ismeretlen okokból a 9. kilométernél áttért a szemközti sávba. Egy szlovák férfi utas szintén szörnyethalt a Győr és Vámosszabadi közötti 14-es főúton vasárnap, amikor megcsúszott, fának ütközött és felborult az autója. A jármű szintén szlovák vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba szállították.
Tegnap a kora reggeli órákban a 7-es főút Tárnok és Martonvásár közötti szakaszán három autó ütközött össze. A balesetben csak az egyik kocsi utasa sérült meg könynyebben. További két embernek azonban súlyos az állapota azután, hogy két autó frontálisan ütközött, egy harmadik pedig beléjük rohant tegnap kora este, a 7-es főúton, Szabadbattyán belterületén.
A hét végi karambolsorozatnak kiskorú áldozatai is voltak. Két kisgyermek sérült meg tegnap a fővárosban, amikor az őket szállító autó és egy kisteherautó futott egymásba a IV. kerületben a Fóti út és a Leiningen Károly utca sarkán, ahol a kereszteződésben sárgán villogtak a jelzőlámpák. Egy hároméves gyermeket Miskolc egyik családi házas övezetében gázoltak halálra még szombaton. A tragédia azután történt, hogy egy férfi autójával kiállt háza udvaráról. A kisfiú feltehetően beállt a jármű mögé, míg a sofőr kiszállt, hogy bezárja a kaput.
A rendőrség jelentése szerint a közutakon már a hétvége első felében tízen vesztették életüket. Szombaton összesen 140 közúti baleset történt, amelyben további 16-an súlyosan, 33-an pedig könynyebben sérültek meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.