Hamarosan bíróság előtt Hunvaldék ügye

Swendt Pál
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádelőkészítés alatt áll a Hunvald György bukott erzsébetvárosi szocialista polgármester nevével fémjelzett büntetőeljárás – értesült lapunk. A Központi Nyomozó Főügyészség befejezte az eljárás iratainak ismertetését, a következő harminc napban (ez egyes esetekben hatvan nappal meghosszabbítható – a szerk.) elkészíti a vádiratot, és még ebben az évben benyújtja azt a Fővárosi Bíróságnak – tájékoztatta lapunkat Fazekas Géza, a vádhatóság szóvivője. A nyomozó hatóság a tavaly februárban előzetes letartóztatásba helyezett volt polgármester mellett huszonnégy személy ellen csalás, magánokirat-hamisítás, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanújával emel vádat a VII. kerületi ingatlanpanamával összefüggésben. Az MSZP-s politikus a gyanú szerint társaival együtt úgy értékesített áron alul önkormányzati ingatlanokat, hogy az ügyletekkel akár 1 milliárd forint kár is érhette Erzsébetvárost.
Az ügyészség gyanúja szerint a bűncselekményekben közreműködő, a hírek szerint Mexikóban bujkáló Czibula Zsolt, a kerüle-
ti gazdasági bizottság egykori SZDSZ-es delegáltjának ügyét elkülönítették, és ellene európai, valamint nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a nyomozó hatóság. A Hunvald György ellen elrendelt kényszerintézkedés határidejét legutóbb szeptember 28-án további két hónappal hosszabbította meg a bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.