Hamilton kiesett, Alonso megint nyert

Munkatársunktól
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint Monzában – mondhatnánk a Forma–1-es autós gyorsasági vb tegnapi, villanyfényes Szingapúri Nagydíjáról, hiszen az előző versenyen és most is Fernando Alonso Ferrariját intették le elsőnek, Lewis Hamilton McLarenje pedig ezúttal sem ért célba. A kétszeres világbajnok spanyol versenyző mögött a német Sebastian Vettel (Red Bull) lett a 2., ausztrál csapattársa, Mark Webber a 3. Utóbbi vezeti a vb-pontversenyt, az idei negyedik futamgyőzelmét aratott Alonso feljött mögé, a szoros élmezőnyt látva lesz még miért izgulni a további négy viadalon.
A rajtnál az első rajtkockából indult Alonso megőrizte pozícióját, a nyitókör végén Vettel, Hamilton és a címvédő brit Jenson Button (McLaren) követte őt. Vitantonio Liuzzi (Force Italia) autója a második körben leállt, be kellett küldeni a biztonsági autót. Amelynek a 32. körben is jelenése volt a japán Kobajasi Kamui (Sauber) és a brazil Bruno Senna (Lotus) összeütközése miatt. A 36. körben Hamilton és Webber kocsija egy előzési kísérletnél összeakaszkodott, a brité öszszetört, így kiesett, akárcsak két hete Monzában. Az utolsó körben Heikki Kovalainen Lotusa kigyulladt, s bár a televíziós kommentátor már tragédiát vizionált, a finn pilóta kért egy tűzoltópalackot és eloltotta a lángokat. A hajrában Vettel még üldözőbe vette Alonsót, de már nem tudta megelőzni. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher (Mercedes) ezúttal sem tudott beleszólni a „nagyok” versengésébe, 13. lett.
Szingapúri Nagydíj (61 kör, 309,316 km): 1. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:57:53.579 ó (átlag: 157,422 km/ó), 2. Vettel (német, Red Bull) 0.293 mp h., 3. Webber (ausztrál, Red Bull) 29.141 mp h. A pontversenyek állása, pilóták: 1. Webber 202 pont, 2. Alonso 191, 3. Hamilton 182, 4. Vettel 181, 5. Button 177, 6. Massa (Ferrari) 125; csapatok: 1. Red Bull 383.
2. McLaren 359, 3. Ferrari 316.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.