Hazánk az új autóipari eldorádó?

Hírösszefoglaló
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovákia és Csehország után Magyarországon az autóipar új eldorádót fedezett fel magának – idézte tegnap a távirati iroda a Die Presse című osztrák lap írását, amely rámutatott: autógyártó konszernek és beszállító cégek eurómilliárdokat fektetnek be az országban. A lap cikke felidézte az Opel szeptember végi bejelentését, amely szerint félmilliárd eurós beruházással bővíti szentgotthárdi gyárát, s azt is, hogy az Audi 900 millió euróért fejleszti telephelyét.
„A kormány azt reméli, hogy az állami szubvenció néhány év alatt megtérül nagyobb adóbevételek és a vásárlóerő javulása révén. Magyarország tudatosan választotta ki az egyik leginkább támogatásra érdemes ágazatként az autógyártást” – írja a lap, idézve Orbán Viktor miniszterelnök kijelentését: a cél az országot „a régió legjövedelmezőbb és legversenyképesebb befektetési helyévé tenni”. A lap ugyanakkor megemlíti, hogy Magyarország az alacsony bér miatt is vonzó terep a nyugati befektetők szemében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.