Hetvenhat esztendő

Ugró Miklós
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli napra ébredt kedden a világ. Hihetetlen, mégis igaz: előbb megdőlt a tűsarkú cipőben való tipegés világrekordja valahol Ausztráliában, majd hamarosan arról értesülhettünk, hogy Pécsett a tömeges hastáncban állítottak fel új világcsúcsot kicsiny népünk és vele együtt az egész emberiség dicsőségére, épülésére és javára.
Ha ezek után még Szilvásy György is elment volna a 2006-os hatósági jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság ülésére, az már igazán sok lett volna a jóból. Az legalább akkora szenzáció lett volna, mintha a meggymagtávköpés vagy a kétujjas orrtúrás világrekordja dől meg, ami már igazán a hihetetlen kategóriába tartozik. Ugyanis ez a Szilvásy rettentő nagy titkok tudója – már eleve családilag is –, de még annál is inkább, mint hajdani titokminiszter. S ha elmegy a bizottsági meghallgatásra, úgy leránthatta volna a leplet a Fidesz sötét és manipulatív akciójáról, akár a hős magyar lány a kun vitézt a Szent László-legendában. Mert miként azt a Népszava szeptember 10-i száma megírta, a 2006. október 18-i tévészékházostrom, illetve az október 23-ai utcai összetűzések hangadói folyamatosan kapcsolatot tartottak fideszes politikusokkal. Sőt, a zavargások résztvevői 23-án utasításba kapták, hogy húzzák magukra a rendőröket az Astoria irányába, a Fidesz rendezvénye felé.
Ezeket a cáfolhatatlan tényeket a Szilvásy titokminiszter felügyelte Nemzetbiztonsági Hivatal derítette ki, s csak azért nem tárhatta a nemzet nyilvánossága elé, mert a parlament nemzetbiztonsági bizottsága azonnal titkosította nyolcvan évre. Így sajnos nem tudni teljes biztonsággal, hogy Demeter Ervin vagy Grespik László irányította-e a köztársaság és az alkotmányos rend elleni támadást, csak annyit állíthatunk teljes bizonyossággal, hogy az idő tájt Ékes Ilona képviselő Tomcattel beszélt telefonon. Köztudott, hogy én a Népszava minden egyes cikkét, mondatát, betűjét elhiszem, az ilyen exkluzív információit meg különös mély meggyőződéssel készpénznek veszem, de a jelek szerint én vagyok az egyetlen, aki így van ezzel. Még a lap munkatársai sem nagyon hittek a saját közlésüknek, hiszen egyetlen vezércikk, kommentár, publicisztika sem görgette tovább, pedig az effajta nagy „leleplezésről” jó néhány bőrt szoktak lehúzni. Érdekes módon Gyurcsány sem hivatkozott erre a jelentésre, a vizsgálóbizottság kompetenciáját kétségbe vonó levelében pedig sűrűn emlegette, hogy szerinte a Fidesz állt a felfordulások hátterében, de így minden találgatása és feltételezése üres rágalmazás maradt, holott alátámaszthatta volna igazi titkosszolgálati bizonyítékokkal is az ellenvetéseit. Ráadásul a derék Szilvásy sem pedzegette, miszerint tudomása lenne az egész bizottságosdi álságosságát és hazug voltát alátámasztó tényekről. Ezek után az a kósza gyanúnk támad, hogy a Népszava által megszellőztetett titkosszolgálati bizonyítékok nem is léteznek, de ha mégis léteznének, akkor valami egészen mást bizonyítanak. Mindenesetre a magyar rendőrség nem hagyta volna magát a tüntetőktől provokálni és befolyásolni. Amikor Grespik (vagy Demeter) kiadta az ukázt a balhésoknak, hogy húzzák magukkal a rendőröket a Fidesz nagygyűlésére, a rendőrök helyben maradtak volna, s nem mennek sehova. Ezzel jól kitoltak volna a Fidesszel, s most az MSZP-nek lenne kétharmada.
Ám az igazságra még hetvenhat évet várni kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.