Hollywoodi mese hosszú utóízzel

Egy jó mozinak ki kell állnia az idő próbáját – nyilatkozta lapunknak adott interjújában a magát rendezőként is kipróbáló Robert De Niro.

Kárpáti György
2010. 10. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhírű színész Andy Vajna meghívására abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy tegnap megnyílt a világhírű Nobu étteremlánc első közép-európai üzlete a Kempinski Hotelben. De Niro a Nobu-birodalom egyik társtulajdonosa a japán sztárséf, a szintén hazánkba látogató Nobuyuki Matsuhisa (röviden: Nobu) mellett. Nobu több mint húsz évvel ezelőtt az akkor még családi vállalkozásként működő éttermében találkozott a színésszel Beverly Hillsen, ma már a világ öt kontinensének huszonegy országában a legújabb magyarországival együtt összesen huszonhat luxuséttermet működtetnek. A két londonit, a Beverly Hills-it és a Las Vegas-it Michelin-csillaggal is elismerték.
A színészóriással a vörös szőnyeges vonulás előtt beszélgettünk. Kiderült, hogy bár főzni saját bevallása szerint egyáltalán nem tud, igazi gourmand; a Nobu-étteremlánc első üzletét is az ő nyomására alapította meg a japán sztárséf. Robert De Niro és Nobuyuki Matsuhisa is elismerően beszélt a magyar konyháról, azt sem zárták ki, hogy budapesti éttermük fogásai közé később esetleg magyar–japán fúziós ízek is bekerülnek.
De Niro pályáját 1969-ben Brian De Palma Az esküvői party című mozijában kezdte, legnagyobb sikereit A taxisofőr, a Dühöngő bika és A Keresztapa második részében nyújtott alakításaival érte el. A teljes fizikai és szellemi átélésre képes színészek között is a legnagyobbnak tartják, ennek ellenére nem lát kivetnivalót a mozifilmes számítástechnikai trükkökben. Bár az utóbbi években több vígjátékban is szerepet vállalt, a Stone című moziban ismét drámai karaktert formál majd meg.
Interjú a 14. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.