Illés Zoltán a munkagép elé állt

Munkatársunktól
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár személyesen állíttatott le egy útépítést, amely nyomvonala Natura 2000 területen halad át. A fideszes politikus a munkagép útját állta.
A Balatonendréd és Lulla közötti elkerülő útszakaszra a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kiadta az engedélyt, de annak hatálya már lejárt. Illés az építésvezetőnek megtiltotta a munka folytatását, és kijelentette: csak olyan útvonalon folytathatják a beruházást, amely nem érint természetvédelmi területet. A sonline.hu azon kérdésére, hogy tervez-e felelősségre vonást az ügyben, úgy felelt: teljes körű vizsgálat után következhetnek személyi kérdések. Ismeretes, az Audi is Natura 2000 területen tervezi győri gyárának bővítését, amelyet nehezményeztek a környezetvédők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.