Internetes csalókat tartóztattak le

Hírösszefoglaló
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel háromszáz embertől csalt ki mintegy nyolcmillió forintot három férfi; internetes hirdetésekben egyebek mellett laptopokat kínáltak eladásra, amelyeket a vásárlók fizetés után nem kaptak kézhez – közölte tegnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján.
A távirati iroda úgy tudja, a bűncselekmény még év elején derült ki, amikor egy férfi feljelentést tett a BRFK XVI. kerületi rendőrkapitányságán, egy hirdetések céljából létrehozott internetes oldal miatt, ahol egy ismeretlen férfitól próbált meg notebookot vásárolni. A reménybeli vevő a hirdetőnek háromszor utalt át különböző összegeket, ezt követően viszont hiába várt a termékre, a notebookot nem kapta kézhez.
A rendőrség megállapította, hogy összesen kilenc bankszámlára, kis tételekben, több millió forintot fizettek be közel háromszázan – olvasható a rendőrség közleményében.
Az ügyben a rendőrség csalás miatt indított nyomozást három férfi ellen, akiket sikerült elfogniuk. Ketten – az ügy értelmi szerzői – jelenleg előzetes letartóztatásban vannak, harmadik társuk szabadlábon védekezik.
A BRFK közleményében hozzátette: várják mindazok jelentkezését, akik az elmúlt két évben interneten megjelent apróhirdetés alapján próbáltak vásárolni számítástechnikai termékeket – egyebek mellett laptopot, játékkonzolt –, de a pénz átutalását követően az árut nem kapták meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.