Ismét Európa élén a Mol

Hírösszefoglaló
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előkelő helyezést ért el a Mol a világ olajipari vállalatainak teljesítményét értékelő nemzetközi kimutatásban. A rangsort immár 43. alkalommal készítette el a John S. Herold Inc. és a Harrison Lovegrove & Company. A tanulmány kidolgozói 224 olaj- és gázipari vállalatot vizsgáltak meg, s közülük a Mol az úgynevezett operációs hatékonyság szempontjából Európában az első helyre került. A Mol tegnapi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar társaság először 2003-ban jutott az európai lista élére, s az idén ötödszörre vezeti a rangsort. A hazai olajcég világviszonylatban a 17. helyet érte el, ami érdemi előrelépést jelent: a Mol tavaly a 38. pozíciót foglalta el.
A tanulmány kidolgozói évről évre elkészítik kimutatásukat, amelynek az a célja, hogy felmérje az iparág szereplőinek legfontosabb mutatóit, s megnevezze a kulcsfontosságú tényezőket és folyamatokat. Az összeállítás régiók szerint elemzi a különböző vállalatokat, képet adva a vizsgált cégek tőkeberuházásairól, teljesítményéről, valamint az olaj- és gázipari társaságok eredményeiről. Áldott Zoltán, a Mol kutatás-termelés divízió ügyvezető igazgatója úgy értékelt: az eredményben a hazai olajipar több mint hetvenéves kutatási és termelési tapasztalata, valamint a Mol szakemberinek világszínvonalú szakértelme jelenik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.