Ismét népszerű a Rába

Tegnap a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 98,85 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 22 818,43 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 17,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napi értékhez képest.

Munkatársunktól
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a nemzetközi piacok lefelé mozdultak tegnap, a budapesti kereskedés hangulata pozitív volt. Nem is zárt volna mínuszban a BUX, ha a Richter-papírok ára nem esett volna – jegyezte meg Vavrek Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője. A kereskedő a távirati irodának elmondta: a gyógyszerpapír csökkenésének oka, hogy október 1-jén változik a BUX kosara, és a Richternek a jövőben kisebb lesz a súlya az indexben, az Egis szerepe pedig nagyobb. Az Egis árfolyama épp emiatt emelkedett az elmúlt néhány napban. A Richter-papírok árfolyama 1100 forinttal, 2,31 százalékkal 46 500 forintra esett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 225,6 millió forintos forgalom mellett 5 forinttal, 0,02 százalékkal 22 305 forintra emelkedett.
A szakértő emellett felhívta a figyelmet a Rábára is, amely a cég vezetőjének pozitív hatású nyilatkozatára erősödött több mint négy százalékkal. Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak úgy nyilatkozott, hogy az első féléves bevételcsökkenés ellenére tartható lesz az ötszázalékos éves növekedési terv. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője kifejtette: az OTP tegnap majdnem ugyanott zárt, ahol tegnapelőtt, árfolyama mindeközben ideges kilengéseket produkált, ez a papír erejét mutatja. – Továbbra is érvényes azonban, hogy az OTP külön mozog a magyar és a külföldi piactól is – tette hozzá. Az OTP-részvények ára 31 forinttal, 0,60 százalékkal 5231 forintra nőtt, forgalmuk 10,9 milliárd forintot tett ki. Sőre Balázs szerint érdemes figyelni a Molra is, amennyiben a külföldi hangulat nem romlik, elképzelhető, hogy az olajrészvény tovább erősödik. A Mol tegnap 10 forinttal, 0,05 százalékkal 20 490 forintra erősödött, 3,4 milliárd forintos forgalom mellett. A Magyar Telekom árfolyama szintén alig mozdult, két forinttal, 0,30 százalékkal 666 forintra csökkent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.