Iszapömlés: hét halálos áldozat

Hétre nőtt az ajkai térségben történt vörösiszapömlés áldozatainak száma.

Hírösszefoglaló
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszprémi kórházban elhunyt egy, a tragédiában megsérült idős férfi, Devecser határában pedig megtalálták az iszapömlés hatodik és hetedik halálos áldozatát. Meghaladja a százötvenet azoknak a sérülteknek száma, akiket a kórházakban elláttak, többen még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak.
Közben sikerült felszámolni a Duna vörösiszappal való szennyezésének veszélyét. Ezt Szófiában Orbán Viktor jelentette be. „Idejében ellenőrzésünk alá tudtuk vonni a helyzetet, és szennyezett víz nem jut a Dunába” – mondta a miniszterelnök. A Marcalon is csökkent a szennyeződés szintje, most a fő feladat ennek megtartása. Pintér Sándor belügyminiszter szerint sokmilliárdos nagyságrendű költségekkel jár majd az iszapkatasztrófa utáni helyreállítás.
Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.