Jegyzik az RFV kötvényét

Munkatársunktól
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a jövő hét végén a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) lehet az RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt. kétmilliárd forintnyi kötvénye, amelynek jegyzése tegnap kezdődött – közölte Szécsényi Bálint, a forgalmazó Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón Budapesten.
Mohai György, a BÉT vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a banki kötvényeken kívül több mint tíz éve ez az első vállalati kötvénykibocsátás, amelynek eredményeként a kötvényeket azonnal bevezetik a tőzsdére. A tőzsdén már részvényeivel jelen lévő energetikai beruházásokat végző és üzemeltető RFV százezer forint névértékű névre szóló kötvényének futamideje 3,5 év, kamata fix évi 10,44 százalék. A kamatfizetés évente, a tőketörlesztés a futamidő végén egy összegben történik. A jegyzési időszak péntekig tart, de kétmilliárd forint lejegyezése esetén a jegyzés már holnap lezárható.
A forgalmazó Equilor más befektetési szolgáltatótól is elfogad jegyzést. Szécsényi Bálint arra hívta fel a figyelmet, hogy tartós befektetési számla esetén a nettó hozam azonos a fix 10,44 százalékos éves kamattal. Az RFV kötvénye a vezérigazgató szerint nemcsak jó termék, de példát mutat más, akár tőzsdén nem lévő cégeknek is, hogy hitelen kívül másként is lehet vállalatot finanszírozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.