Jótékony orgonamuzsika a gyerekekért

Makrai Sonja
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolping Adolf kölni egyházmegyés katolikus pap szerint a társadalom fekélyei elleni gyógyír a keresztény hit gyökereihez való visszatérés. Kolping a mozgalom erejében hitt, 1849-ben kezdte maga köré gyűjteni a hasonló hitűeket. A mozgalom alapeleme, ahogy a társadalomnak is, a család, amely felelősen élő, a szociális problémákra érzékeny, szolidáris keresztényeket fog össze. Kolping tanításainak vezérelve a család mindenekfelettiségének, a vigyázó otthonnak a megtapasztalása. Ez a cél vezérli Böjte Csaba erdélyi ferences atyát is, aki árva, nyomorban élő gyerekeknek nyújt támaszt, hogy szerető-óvó családi körben nőhessenek fel. Fiatalon önkényesen foglalt el egy házat Déván, hogy fedelet adjon az utcán tengődő, éhező gyerekeknek, ma már ezerötszáz fiatalt nevel negyvenkét otthonban.
A két világ most összeér. Október 2-án este fél nyolctól Budapesten a Felsővízivárosi Szent Anna plébánia és a Budavári Kolping Katolikus Óvoda szervezésében Improvizáció a gyermekekért címmel jótékonysági orgonahangversenyt tartanak a Böjte Csaba erdélyi ferences atya által működtetett csíksomlyói Szent István Kollégium támogatására, ahol Balasi Barnabás orgonaművész, a templom orgonistája improvizál a Zozi Filmstúdió rövidfilmjeire.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.