Kárpát-medence válogatottja: ismét pályán

Munkatársunktól
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júliusban Dél-Afrikában nemcsak korosztályos nemzetközi futballtornát nyert, hanem viselkedésével, patriotizmusával is nyomot hagyott maga után Hessequa tartományban a Kárpát-medence diákválogatottja. A csapat Kű Lajos találmánya, és nem egyszeri alkalomra szólt, hanem azóta is pályára lépett kétszer. Igaz, valamivel közelebb: először szeptember végén Jászárokszálláson, a helyi sportklub megalakulásának centenáriuma alkalmából verte 9-0-ra a környék regionális csapatát, majd október 10-én Nagycenken Széchenyi István halálának százötvenedik évfordulója előtt tisztelgett a mauzóleumban főhajtással, a zöld gyepen természetesen labdarúgással és újabb győzelemmel. Az ellenfél ezúttal a Széchenyi-válogatott volt, az eredmény pedig 3-1. Jászárokszálláson erdélyi és délvidéki, Nagycenken felvidéki és kárpátaljai srácok csatlakoztak az anyaországiakhoz.
A következő „Kárpát-medencei összmagyar” program november végén Kőszegen várható, ahol a történelmi Magyarország területéről érkező általános és középiskolások kézilabdában, asztaliteniszben, birkózásban és sakkban mérik össze felkészültségüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.