Kettős mérce az európai szocialistáknál

Tudósítónktól
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éles hangú közleményben utasította el az Európai Szocialista Párt (PES) és annak vezetője, Poul Nyrup Rasmussen ismételt támadását pártja ellen, annak az új holland kormánnyal kapcsolatos álláspontja miatt Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke. A közlemény emlékeztet arra, hogy Martens október 3-án már kijelentette, Európa nagyobb politikai „családjainak” kötelessége, hogy együtt küzdjenek a szélsőségesség európai terjedése ellen, és egyeztetni kívánt a többi európai párt vezetőjével. Ez Rasmussent nem érdekelte. „Arról a szocialista vezetőről van szó, aki négy évvel korábban gyorsan rehabilitálta a szlovák koalíciót, amelynek tagja a magyarellenes ultranacionalista SNS párt volt, és amelynek vezetője a szélsőséges párttal összeállt jó barátja, Robert Fico” – áll a közleményben. Rasmussen ráadásul minden létező európai fórumon támogatta a volt szlovák kormányfőt, csakúgy mint Fico meghiúsult idei választási kampányát.
Tabajdi Csaba, a magyar szocialista európai parlamenti delegáció vezetője – akárcsak Göncz Kinga EP-tag – tegnap támogatta a PES felhívását, hogy „a szélsőjobboldallal szembeni határozott fellépésre hívja fel a demokratikus centrumpártokat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.