Kiss Péter: Ez nem együttműködés

Munkatársainktól
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsen rendben az, ami ma a nyugdíjakkal összefüggésben történik – mondta napirend előtt Kiss Péter, idézve a nemzeti együttműködés programjából, amely a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások védelmére is kitért. A szocialista politikus megjegyezte, a következő 14 hónapra négyszázmilliárd forintot von el a magánnyugdíjpénztáraktól a kabinet, és bizonytalan azoknak a sorsa, akik nem kívánnak visszatérni az állami nyugdíjrendszerbe. – Ez nem együttműködés, inkább a revolverezés politikája – közölte Kiss Péter. A képviselő kifejtette, a gazdagabbakat segítő adócsökkentéseknek a fedezetére költené a kormány a szóban forgó összeget. Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára reagálásában elmondta, hogy az elmúlt nyolc év intézkedései miatt kénytelenek ezeket a döntéseket meghozni, az állam 3000 milliárd forintot fizetett ez idő alatt a magánnyugdíjpénztáraknak, és ez az összeg hiányzik a költségvetésből. Rogán Antal (Fidesz) részletesen felsorolta az előző szocialista–szabad demokrata kormányok azon megszorító intézkedéseit, amelyek az adókat és a nyugdíjakat érintően nehéz helyzetbe hozták a lakosságot és a vállalkozásokat. Kifejtette, csaknem 310 milliárddal több maradhat az embereknél, ha a parlament elfogadja az új adójogszabályokat, amelyekkel 2011 valóban a legnagyobb adócsökkentés éve lehet.
– Mikor folytatódik a simontornyai bőrgyár területének kármentesítése, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő miért állította le az ehhez hasonló programokat? – kérdezte Harangozó Tamás szocialista képviselő interpellációjában. Fónagy János nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár elmondta, hogy a kármentesítés leállása Simontornyán csak átmeneti, és jövőre a munkálatok itt is és az ország más részein is folytatódni fognak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.