Kisvonatok ütköztek

Hírösszefoglaló
2010. 10. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két kisvonat ütközött össze tegnap reggel a Királyréti Erdei Vasút hártókúti megállójánál, többen könnyebb sérüléseket szenvedtek – tájékoztatta a rendőrség a távirati irodát. Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az elsődleges információk szerint az erdei kisvasút két kocsija eddig ismeretlen okból szemből ütközött egymásnak. A reggel kilenc óra körül történt balesetben hárman sérültek meg. A helyszíni szemlét rövid időn belül megkezdték a szakértők, a vonatközlekedést átmenetileg leállították. Kettler Tibor, a kisvasút üzemvezetője elmondta, hogy egy mozdony és egy motoros kocsi ütközött össze, valószínűleg a mozdonyvezető figyelmetlensége miatt. Hozzátette: az egyik kocsi kisiklott, de már visszatették a sínre. Az üzemvezető információi szerint összesen tizenkét ember tartózkodott a vonatokon.
Gróf Franken-Siersttorpff János porosz születésű földbirtokos 1893-ban építtette a vasutat, hogy a Királyrét közelében lévő négyezer hektáros erdőbirtokából a fa szállítását könnyebbé, gyorsabbá és gazdaságosabbá tegye – írja a Kisvasut.hu. Napjainkban a Börzsöny 2020 Kft. üzemelteti a királyréti vonatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.