Komjátival ünnepelne a Vasas

Munkatársunktól
2010. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásoknak megfelelően az olasz Giovanni Dellacasa helyett Komjáti Andrást nevezték ki a Vasas új vezetőedzőjévé.
– Az új szakvezető kizárólag a Vasas családjából jöhetett. Olyan emberre volt szükség, aki tudja, milyen fontos nekünk a centenáriumi év – nyilatkozta a klub tegnapi sajtótájékoztatóján Markovits László, a Vasas elnöke.
Markovits hozzátette: azért kötöttek határozatlan időre szerződést Komjátival, mert a klub továbbra is befektetőt keres, s lehet, hogy két héten belül sikerrel jár, de a folyamat akár öt évig is eltarthat. A győri születésű, 56 éves Komjáti játékosként idehaza az NB I-ben csak a Vasast szolgálta, az egyéves görögországi légióslétet nem számítva kereken két évtizeden át. Visszavonulása után egyből az angyalföldieknél lett pályaedző, 1999-ben egy idényre, majd 2002-ben beugróként már volt vezetőedző is a klubnál. Ezen minőségben megfordult Debrecenben és Sopronban is. Az elmúlt években utánpótlásedzőként dolgozott Felcsúton, majd a Vasasnál, ahol az U19-es gárda éléről kerül most a nagycsapathoz.
– A negyedik és a nyolcadik hely között szeretnénk végezni, természetesen én minél közelebb az előbbihez – tette magasra a mércét önmaga számára bemutatkozásakor Komjáti. Igaz, részben kényszerből, hiszen amíg az együttes nem éri el a nyolcadik helyet, addig a játékosok nem kapnak prémiumot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.