Kooperáció a Fradi és az ELTE között

Munkatársunktól
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stratégiai jelentőségű együttműködési megállapodást kötött tegnap az ELTE és az FTC kajak-kenu szakosztálya a IX. kerületi önkormányzat kezdeményezésére. A cél az ifjúság egészséges életmódjának terjesztése, a vízi sportok művelésének előmozdítása. Az egyetemi polgárok között számos tehetséges, a versenysportok iránt érdeklődő vagy szabadidős tevékenységet folytatni vágyó fiatal van, ezért az ELTE számára elengedhetetlenül szükséges volt a tárgyi és személyi feltételeket biztosító partner.
Ugyanakkor Ferencváros sportfejlesztési koncepciója egyik legfontosabb feladataként határozta meg az utánpótlás-nevelés támogatását, és az önkormányzat kiemelt célnak tartja a kajak-kenu utánpótlás-nevelés anyagi és technikai feltételeinek megteremtését. Az FTC Kajak-kenu Utánpótlás-nevelés Közhasznú Nonprofit Kft. ezért az önkormányzattól hosszú távú támogatásban részesült. Az ELTE és az FTC megállapodása a meglévő adottságaik egyesítésére irányul, így lehetővé téve, hogy az ELTE vízisport-telepét a fradista szakosztály a jövőben az egyetemmel közösen használja.
Az ünnepélyes aláíráson a szerződő felek képviselői – Mezey Barna rektor és Réh Róbert szakosztályvezető – mellett megjelent Bácskai János, Ferencváros frissen megválasztott polgármestere is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.