Kórházi eset: lefutották a maratont

Munkatársunktól
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddi számunkban Kocsis Árpád, a 25. SPAR Budapest Maraton és Futófesztivált szervező BSI vezetője többek között beszélt a futást tovább népszerűsíteni hivatott társadalmi beágyozódási programjukról. Amelynek a jelek szerint már eddig is megvolt a maga áldásos hatása, hiszen megtudtuk, hogy politikusok, sportolók mellett például a Bethesda Gyermekkórház csapata is lefutotta a bő 42 kilométert. Az ötletet Fogarasi András neurológus vetette fel, aki végül tartalékként szerepelt. A gárda összetétele kapcsán a kórházi hierarchiából demokrácia vált, hiszen egy-egy ápoló és orvos mellett a trió tagja volt Velkey György igazgató is.
Futásunkat megfutottuk – szólt a csapat a Bibliából kölcsönzött szlogenje, a választott esemény pedig nem véletlen, hiszen a Bethesda mindig is híve volt a hasonló önkéntes programoknak, szellemiségének egyik alapja pedig a közös munkálkodás egy nemes célért.
Amely ezúttal nem a „szokásos”, azaz a gyermekek gyógyítása, hanem egy nagyszerű sportteljesítmény véghezvitele, a jól sikerült kezdet után a tervek szerint jövőre is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.